NVG

Hovedside
Om NVG
Historie
Her er vi
Regler og formål
Prosjekter
Hvordan få hjelp
Møter
Kontakt
Tjenester
Folk og fe
Drift & driftsmeldinger
Support
Maskinpark
Linker
Info in English

NVG Webmail
NVG News
Get Firefox!


Nettverksgruppas historie

"Terminalrommet"
"Terminalrommet"
Foto: Ukjent

NVG (Nettverksgruppa) ble startet høsten 1990. Vi var en gjeng studenter som hadde konto på NTHs studentmaskiner og vi fikk dermed smaken på nettverk. On-Line, IFIs linjeforening, hadde temakurs, og nettverk var et av de tema som studentene ønsket mer kunnskap om. Lene Jensen ble spurt om å holde nettverkskurs, og vi jobbet da med VMS på AVHs sentrale VAX. Etter kurset ønsket vi å fortsette med nettverk, og vi jobbet for å få en egen maskin. Etter iherdig jobbing og litt tid, fikk vi vår første maskin, Swix, fra IfI. Vi holdt til på IfIs lab 4, det såkalte terminalrommet. Dette ble etterhvert uholdbart, og vi begynte å jobbe for å skaffe oss et eget rom. Sommeren 1992 fikk vi det som i dag kalles 'gamle nettverksrommet', og da ble det fart i sakene. Inntil da hadde gruppa ca. 10-20 medlemmer, det er litt vanskelig å si sikkert, da medlemslistene var usikre. Etter at vi fikk rommet spratt medlemsmassen i været, og vi fikk også en del nye maskiner.

Våren/sommeren 1993 fikk vi av IfI tildelt nye lokaler (lab 3, i kjelleren på blokk B). Etter to gode år der, måtte IfI ta ibruk den lab'en selv, og vi ble husløse igjen. Etter en intens jakt, fikk vi hjelp fra Eric Sandnes, ITEA, og da ble vi å finne i blokk B som før, men nå i 3. etasje, rom 335.

Da NTNU begynte arbeidet med å flytte fra Lade, måtte vi nesten sørge for å skaffe oss ny plass være. Etter en del om og men endte vi opp i det som nå kalles IT-syd (gamle felles fysikk) med serverrom og verskted spredt litt her og der i de nye lokalene til IDI. Vi har pr. i dag en løsning vi er fornøyde med, med både lab, verksted, serverrom med skikkelig kjøling og stort lager. Vi har nå et par hundre aktive/betalende medlemmer og en stor masse av inaktive medlemmer.

Vi ønsker å ta vare på de sosiale aspekter, så en del av lab'en blir brukt som sofa-krok. Her har vi eget kjøleskap, mikrobølgeovn og vannkoker. Vi har gått til innkjøp av TV, ovn og arrangerer film-kvelder, og har også hatt spillkvelder (brettspill), og disse er alltid populære. Intensjonen med gruppa var å gi studenter mulighet til å lære mer om nettverk og datamaskiner. I starten var vi kun for IFIs studenter, men interessen var så stor, at vi nå har medlemmer fra hele NTNU, og vi har også en del ansatte som medlemmer.

Bilder:
Swix
"Terminalrommet"
"Gamle nettverksrommet"
Kjøleskapet

btd@nvg 2003-08-16

1993©2024
NVG
Requested 2024-07-19 14:17 CEST from 44.200.140.218.
Contact webmaster if you have any questions about the web content or system.
Crafted by btd@nvg 2003-08-11/16 content by various NVGers 1993-2024.